(placeholder)

1

1

Wordt Rijnjutter en draag bij aan het project Schone Rijn.Is uw vereniging, stichting of goede doelengroep in de gemeenschap van GemeenteDuiven en/of Gemeente Westervoort actief? Draagt u graag een steentje bij aan de omgeving, waarmee u ook nog eens wat extra kasgeld kunt verdienen? Wordt Rijnjutter en draag bij aan het project Schone Rijn en adopteer één van de 11 tracés.

Op zaterdag 13 oktober a.s. vindt het 1e Rijnjutters evenement plaats. Dit evenement wordt georganiseerd vanuit Rijkswaterstaat en IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid in gemeentes gelegen aan de Rijn.

Verenigingen, stichtingen en ook vrijwilligers (jong en oud) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Per traject zijn er tussen de 10-20 mensen nodig om een tracé schoon te wandelen en de club ontvangt €200,-!

Het evenement start met koffie en thee bij de biologische boerderij van de familie Grob, gevestigd aan de Middelwaard 2 te Loo. De officiële opening is om 09:30 uur, door het IVN Joline de Weerdt en Bas van Lith en wethouders Ton Spaargaren van de Gemeente Duiven en Hans Breunissen van de Gemeente Westervoort.

Om 10:00 uur start het schoonwandelen tot uiterlijk 13:00 uur. Langs de trajecten zullen quads rijden om het zwerfafval af te laten voeren. Deze quads zijn beschikbaar gesteld door Cor Schuilenburg.

Bij de opening zal Bram Peters van save plastics aanwezig zijn met een mobiele fabriek, hierin kan men op kleine schaal zien hoe er van afvalplastic nieuwe producten gemaakt worden. Dit is een geweldige manier van het recyclen van plastic.

AANMELDEN VIA DE MAIL


Steun ons door een
e-mail te sturen aan:
info@goclean-deliemers.nl .               oClean - Keep it Clean

Zaterdag 13 Oktober

Rijnjutters evenement:

Startlocatie:
biologische boerderij van de familie Grob

Adres:
Middelwaard 2 te Loo


Tijdstip:
Inloop: 09:00 uur

Start: 09:30 uur

Officiele opening:
door het IVN (Joline de Weerdt en Bas van Lith) en wethouders Ton Spaargaren van de Gemeente Duiven en Hans Breunissen van de Gemeente Westervoort

Start schoonwandelen: 10:00 uur

Einde: 13:00 uur


GoClean is actief!


Ziet u fel gekleurde hesjes en vuiniszakken langs de weg in de Liemers? Grote kans dat GoClean met een (buurt-) actie bezig is. Daarnaast organiseren we informatiebijeenkomsten bij bedrijven en educative programma's voor scholen.

Hieronder wat impressies:

Vrijdag 9 Maart vrijwilligersprijs.


9 Maart 2018: GoClean kids zijn actief: GoClean kids winnen de Jongeren Vrijwilligersprijs 2017 in de Gemeente Duiven.

Tweede Kamerleden nemen onze Petitie in ontvangst.


6 Maart 2018 - Kamerleden nemen Petitie in ontvangst.

Meer dan 1.000 kinderen zijn bij ons op de Zwerfafval Experience geweest. Deze Experience is een interactieve tentoonstelling, die de kinderen spelenderwijs bewuster maakt over de gevolgen van Zwerfafval.

Deze ruim 1.000 kinderen hebben een eigen wens opgeschreven over zwerfafval en deze in een eigen op straat gevonden zwerfafval PET-Flesje of één die wij op straat gevonden hebben.

In elk van deze 1.000 flesjes, zit een wens van een kindje, dit is: Flessenpost!

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven, Erik Ziengs (VVD), Corrie van Brenk (50PLUS), Agnes Mulder (CDA), Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Roy van Aalst (PVV), Maurits Von Martels (CDA), Suzanne Kroger (GroenLinks), William Moorlag (PvdA), Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren), Jessica van Eijs (D66) en Cem Lacin (SP).


Flessenpost is een samenwerking van:
Recycling Netwerk Benelux: #backtosender Rob Buurman, Suze Govers, Inge Luyten en
Stichting GoClean De Liemers: Peggy Blaauw, Wendy van Heumen , Marloes Heebing en natuurlijk Linde (10), Mirte (10), Quinty(9), Ingmar (10) en Tjerk (8) de #gocleankids.

Samen met het CDA zwerfafval opruimen!


Zaterdag 24 Februari 2018 gingen we samen met het CDA zwerfafval opruimen. Gezamenlijk zwerfafval opruimen ● Duiven maakt het waar ● GoClean - KeepClean.

Gemeente Duiven sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie


20-02-2018 In de raadsvergadering werd de motie van de Statiegeldalliantie unaniem aangenomen.

From source to sea


19-02-2018: 2 filmvoorstellingen van deze film georganiseerd. Hoofdrolspeler de Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga was zelf aanwezig. Goed bezocht en een donatie bij elkaar gebracht van € 365,65 voor de Plastic Soup Surfer.

"ValentHeijn" kaart van GoClean


14-02-2018 GoClean heeft bij de filialen van de Albert Heijn Duiven, Westervoort, Zevenaar en Doesburg een ‘ValentHeijn’ kaart met een zwerfafval plastic flesje met een wens en rozen persoonlijk bezorgd. Het doel is om statiegeld op blikjes en flesjes te heffen, doordat het meerendeel teruggebracht wordt naar de winkel.

Technasiumklas doet onderzoek naar Zwerfafval


Presentaties van de O&O projecten van de Technasium klas Candea College Duiven. Ze presenteerden het onderzoek dat ze gedaan hebben naar zwerfafval en de uitkomsten daarvan. Plaatsen en bedrijven; Ikea, Mac Donalds, Jumbo, Eilandplein, Centrum Lidl, Aula Candea College/schoolplein en Hosterpark.

GoClean pieten lopen mee met Sinterklaas intocht


19-11-2017 hebben de GoClean pieten meegelopen met de Sinterklaas intocht in Duiven.
Na de intocht konden de kinderen de "Zwerfafval Pieten Race" doen.

Wijkraad Oud Zuid


Begin Juli hielden we een buurtactie in Oud Zuid. Met de hulp van de buurt maakten we de wijk lekker schoon.

Avondvierdaagse


Tijdens de Avondvierdaagse in Juni hielden we een actie met een aantal scholieren. Zwerfafval oprapen tijdens het lopen!

Extreem...


Tijdens opruimacties komen we regelmatig bizarre dingen tegen: betonnen klonten langs de kant van de weg, wiet-knipafval bij  station Duiven... Onbegrijpelijk!

Gemeente Duiven


De gemeente Duiven steunt GoClean de Liemers!

Jullie actie?


Ook iets gedaan waarvan jullie leuke foto's hebben? Of willen jullie iets gaan doen? Laat het ons weten!